Zmiana szefów kuchni w hotelach Zdrojowej Invest

Kompleks Marine Hotel & Ultra Marine ma nowego szefa kuchni - Andrzeja Hyndę, a w Sand Hotel na szefa kuchni awansował Wojciech Kempa.
REKLAMA


Puls HR Puls HR

Zmiana szefów kuchni w hotelach Zdrojowej Invest

PODZIEL SIĘ


Autor: PropertyNews.pl

Property News

26 cze 2013 11:52


Od czerwca dania w Marine Hotel przygotowywane są pod okiem nowego szefa kuchni - Andrzeja Hyndy. Kulinarne doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach i na statkach pasażerskich. Od otwarcia Sand Hotel pracował jako zastępca szefa kuchni w Restauracji Sand{acz}, a w 2011 awansował na szefa kuchni.

W Marine Hotel nadzoruje funkcjonowanie wszystkich lokali gastronomicznych: Restauracji Per Mare, Marini Café, Lobby Baru i Klubu MarinGO! oraz czuwa nad menu grup konferencyjnych. Obecnie zarządza około 30-osobowym zespołem kucharzy i cukierników. Specjalizuje się w kuchni śródziemnomorskiej, niemieckiej i staropolskiej, a swoje umiejętności sprawdza w konkursach kulinarnych. Dwukrotnie brał udział w prestiżowym wydarzeniu Wine & Food Noble Night.

Nowym szefem kuchni w Sand Hotel został Wojciech Kempa, wcześniej zastępca szefa kuchni. Profesjonalnie zaczął gotować w rodzinnym Kołobrzegu 12 lat temu i tutaj rozwinęła się jego gastronomiczna kariera. Z Sand Hotel Restauracją Sand{acz} związany jest do 2009 roku. Specjalizuje się w kuchni polskiej, śródziemnomorskiej oraz włoskiej. Daniem popisowym jest duszony sandacz z grillowanymi szparagami w sosie maślano ziołowym. Do obowiązków nowego szefa będzie należało organizowanie pracy kucharzy, czuwanie nad przygotowaniem potraw, kontrolowanie kosztów kuchni oraz stworzenie autorskiego menu.

Zdrojowa Hotels jest pierwszym i największym operatorem condo hoteli w Polsce. Aktualnie w sieci znajdują się 4 obiekty SPA & Wellness i konferencyjne z ponad 500 pokojami i apartamentami, kilkunastoma salami konferencyjnymi oraz atrakcjami dla dzieci.

Hotele wyróżniają się lokalizacją z widokiem na góry lub morze, a także stosowaniem rozwiązań przyjaznych środowisku. Wiosną 2014 otwarty zostanie Boulevard Ustronie Morskie, a w II kwartale 2013 rozpocznie się budowa największego kompleksu hotelowo-rekreacyjnego na Wybrzeżu - Baltic Park Molo w Świnoujściu.

Podobał się artykuł? Podziel się!

REKLAMA

Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij aby dodać komentarz.

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.