1 sierpnia Magdalena Góreczna objęła stanowisko dyrektora zakładu produkcyjnego Nestlé Nutrition w Rzeszowie. Zastąpiła Pawła Miłkowskiego, który odszedł na emeryturę.
Magdalena Góreczna z firmą Nestlé związana jest od 9 lat: rozpoczęła pracę w globalnej centrali firmy w Szwajcarii na stanowisku lidera wspierającego dział ciągłego doskonalenia. W 2015 roku przeniosła się do polskiej centrali Nestlé w Warszawie, obejmując stanowisko kierownika ds. ciągłego doskonalenia. Dwa lata później awansowała na pozycję kierownika ds. finansów w fabryce Nestlé w Kargowej. Funkcję tę pełniła przez kolejne trzy lata. Jednocześnie dzięki umiejętnemu stosowaniu skomplikowanych narzędzi, usprawniających procesy produkcyjne, przyczyniła się do wzrostu ich wydajności. Ostatnio pełniła dotychczas funkcję kierownika ds. finansów, inżynierii przemysłowej i ciągłego doskonalenia.
Góreczna jest absolwentką Politechniki Łódzkiej i Politechniki w Goeteborgu (Wydziału Inżynierii Przemysłowej), a także studiów podyplomowych w Szkole Głównej Handlowej. Ma szerokie doświadczenie w obszarze doskonalenia procesów „Six Sigma”. Przed dołączeniem do Nestlé pracowała w sektorze odnawialnych źródeł energii: początkowo jako inżynier rozwoju procesów produkcyjnych, następnie jako kierownik zespołu odpowiedzialnego za wdrożenia metody „Six Sigma” w firmie produkującej turbiny wiatrowe.
Nestlé Polska oddział w Rzeszowie to fabryka produktów dla dzieci i niemowląt marki Gerber oraz Bobo Frut. Pracuje tam 420 osób. Przy zakładzie od 2013 roku działa nowoczesne laboratorium: Centrum Zapewniania Jakości Nestlé. Wspiera ono w zakresie badań laboratoryjnych fabryki Nestlé w Polsce oraz w innych krajach Europy.


KOMENTARZE (0)