- PortalSpożywczy.pl/AT
- •8 lis 2021 7:38
W poniedziałek 8 listopada w Hotelu Grand Sheraton w Warszawie rusza Forum Rynku Spożywczego i Handlu - dwudniowa konferencja z udziałem topowych menadżerów i ekspertów.

Rusza Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Zobacz zakres tematyczny konferencji i potwierdzonych uczestników:
8 listopada 2021 r. | Inauguracja 9.00-11.00 |
Żywność w świecie VUCA: trendy, rynek, prawo
Ekologicznie = ekonomicznie? Produkcja i produkty w zgodzie z naturą i zero waste
Które z pandemicznych trendów zostaną z nami na dłużej?
Czego nauczyła nas pandemia? Odrobione lekcje firm
Krajowy Plan Odbudowy, Polski Ład i inne legislacyjne rozwiązania – jaki mają wpływ na biznes spożywczy?
Drożejące surowce i wyższe opłaty + Zielony Ład. Koniec epoki zwiększania wolumenów?
Opłata cukrowa, podatek od handlu, reklam i opakowań a rentowność firm
Nowe opakowania. System kaucyjno-depozytowy rewolucją dla firm spożywczych
Rozmowa 1:1
Piotr Kwiatkowski, prezes zarządu, Credit Agricole Bank Polska SA
Edyta Kochlewska, redaktor naczelna, dlahandlu.pl
Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Ryszard Bartosik, sekretarz stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Michal Czerwinski, CEO, Purella
Maciej Herman, dyrektor zarządzający, Lotte Wedel
Kacper Nosarzewski, członek zarządu, Polskie Towarzystwo Studiów nad Przyszłością, partner, 4CF
Mikołaj Piaskowski, counsel, Baker McKenzie
Iwona Piasta, członek zarządu, dyrektor Generalna BU Food, Grupa Maspex Sp. z o.o.
Marek Sumiła, dyrektor zarządzający, Danone i Żywiec Zdrój w Polsce
Moderacja:
Edyta Kochlewska, redaktor naczelna, dlahandlu.pl
Prezentacja opakowań w technologii VR
Rafi Albo, Global Creative Director & Head of Connected Packaging, CCL Label
8 listopada 2021 r. | 11.30-13.00 |
Eksportowa swoboda a polskie sukcesy. Pandemia okazją dla przygotowanych
Pandemia nie zahamowała apetytu eksporterów. Najbardziej perspektywiczne kierunki sprzedaży
Protekcjonistyczne zaczepki – skala problemu i oczekiwane reakcje polityków
Trzy kwartały o brexicie. Praca w erze ceł i nowych kosztów
Polskie regulacje a produkcja żywności za granicą. Podatki i opłaty wpłyną na konkurencyjność firm na rynku zewnętrznym?
USA, Azja, Afryka – eksportowy „dream” czy realne plany polskich eksporterów?
Prezentacja:
Pandemia nie zahamowała apetytu eksporterów. Najbardziej perspektywiczne kierunki sprzedaży.
Jakub Olipra, starszy ekonomista, Credit Agricole Bank Polska SA
Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu, SM Mlekpol
Jan Kolański, prezes, Colian


KOMENTARZE (0)