PARTNERZY PORTALU partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu

Jolanta Kleser: Po 18 latach rzuciła pracę w korpo i zajęła się... gotowaniem

Kto wie, jak potoczyłyby się losy Jolanty Kleser, dziś właścicielki Pracowni Smaku, gdyby po osiemnastu latach pracy w korporacji dostała urlop na okres udziału w programie MasterChef. Tak się jednak nie stało. Stanęła więc przed wyborem: próbować swoich sił w jednym z najpopularniejszych programów kulinarnych czy wracać za biurko? Zaryzykowała. Wybrała MasterChefa, zwoniła się z pracy i jak sama przyznaje, "wygrała nowe życie".

Jolanta Kleser: Po 18 latach rzuciła pracę w korpo i zajęła się... gotowaniem
- Własna firma to tak naprawdę praca 24 godziny na dobę, ale też zupełnie inna satysfakcja - Jolanta Kleser, właścicielka Pracowni Smaku (fot. Pracownia Smaku)
REKLAMA
  • Jolanta Kleser osiemnaście lat spędziła pracując w dziale sprzedaży dużej firmy medycznej. Cały czas ciągnęło ją jednak do... kuchni.
  • - W pewnym momencie zaczęłam myśleć tylko i wyłącznie o gotowaniu, czytałam różne gazety, oglądałam programy kulinarne, zamiast nowych szpilek kupowałam patelnie, a zamiast nowych lakierów do paznokci garnki - opowiada w rozmowie z PulsHR.pl Jolanta Kleser, właścicielka Pracowni Smaku.
  • W końcu postawiła wszystko na jedną kartę - rzuciła pracę i wzięła udział w drugiej edycji MasterChefa. Co z tego wyszło? I czy w tym wszystkim przydało jej się doświadczenie wyniesione z korporacji?

Z wykształcenia jest pani fizjoterapeutką, jednak 18 lat spędziła pani pracując w korporacji. W pewnym momencie rzuciła pani pracę i zajęła się gotowaniem. Miała pani dość korpo?

Jolanta Kleser, właścicielka Pracowni Smaku: Tak się stało, że jako fizjoterapeutka nie przepracowałam ani jednego dnia. Rozpoczęłam za to pracę w dużej firmie medycznej, w której spędziłam 18 lat. Czy miałam dość korpo? Wie pani, każda praca, jeśli człowiek się angażuje, jest ciężka. Ja jednak uwielbiałam to, co robiłam w firmie. Pracowałam w dziale sprzedaży, miałam kontakt z ludźmi. Poza tym korporacja to też pewna stabilność, dobre uposażenie. Wiele się zmieniło, kiedy założyłam rodzinę – obecnie mam trójkę dzieci.

Trudno było pani pogodzić życie zawodowe z życiem rodzinnym?

Nie, to nie o to chodzi. Od początku mi zależało, żeby tę rodzinę dobrze żywić. Zresztą od zawsze lubiłam też organizować przyjęcia dla rodziny i znajomych, serwować im nowe dania. Wszyscy zawsze wiedzieli, kiedy do mnie przychodzili, żeby przyjść z pustym brzuchem, bo lubię gotować. W pewnym momencie zaczęłam myśleć tylko i wyłącznie o gotowaniu, czytałam różne gazety, oglądałam programy kulinarne, zamiast nowych szpilek kupowałam patelnie, a zamiast nowych lakierów do paznokci garnki. Gotowanie stało się moją pasją. Postanowiłam sprawdzić, co tak naprawdę potrafię i zgłosiłam się do drugiej edycji programu MasterChef. Kiedy usłyszałam trzy razy tak, a Magda Gessler powiedziała, że paella, którą przygotowałam jest taka, jaką pamięta z dzieciństwa, dostałam skrzydeł.

Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
PODOBAŁO SIĘ? PODZIEL SIĘ NA FACEBOOKU

KOMENTARZE (1)

Do artykułu: Jolanta Kleser: Po 18 latach rzuciła pracę w korpo i zajęła się... gotowaniem

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Edward 2018-08-14 09:21:44

    widzieliscie czy sie rozni shell od naszych polskich stacji? podnosza ceny jak zydzi. polskie stacje bronia przed podwyzkami

Redakcja poleca

Nie przegap żadnej nowości!

Subskrybuj newsletter PulsHR.pl Zamawiając newsletter akceptujsz Politykę prywatności portalu


REKLAMA

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.