- Horecatrends.pl
- •11 wrz 2019 9:29
Czy szefem kuchni się jest, czy się nim bywa? Co jest najważniejsze w tej profesji. Jakie wady i zalety ma wykonywanie tego zawodu. No i przede wszystkim z czym to się je - czyli cała prawda o zawodzie szefa kuchni.

Aleksander Baron, twórca legendarnego i niestety już "świętej pamięci" miejsca Solec 44, szef kuchni i założyciel Baron - The Family zapewniał podczas rozmowy, że szefem kuchni się jest i nie da się od tego uciec. - To tak samo jak być żołnierzem, policjantem czy złodziejem. To jest praca 24 godziny na dobę. Nie jest to łatwe zajęcie. Dużo wymaga, dużo zabiera, trudno się żyje z szefowymi czy szefami kuchni...bo nasze życie zawsze zaczyna i kończy się właśnie w kuchni - dodał.
Jaka jest misja Barona jako szefa kuchni?
- Moją misją jest propagowanie i popularyzowanie produktów pochodzących od małych dostawców, robię to skutecznie od ponad dekady. Bardzo ważne jest dla mnie, żeby ten biznes był zaangażowany. Misją jest też uświadamianie ludziom co jest dobre, co zdrowe, co warto jeść. Pokazuję ludziom, że można inaczej. Dużo w mojej kuchni jest o doświadczaniu...- zapewniał podczas wywiadu.

KOMENTARZE (0)