Wkrótce rusza Food Show. Nie zabraknie ciekawych dyskusji o rynku pracy

Trzy dni wystaw, prezentacji produktów żywnościowych, degustacji, pokazów gotowania, warsztatów kulinarnych, debat i dyskusji branży spożywczej i gastronomicznej (także na temat rynku pracy), osobistych spotkań mistrzów kuchni, biznesu spożywczego i branży HoReCa. Oto co czeka nas w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach podczas Food Show.
REKLAMA


Puls HR Puls HR

Wkrótce rusza Food Show. Nie zabraknie ciekawych dyskusji o rynku pracy

PODZIEL SIĘ


Autor: jk

13 mar 2017 10:09


16-18 marca 2017 roku w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach odbędzie się Food Show - unikalne wydarzenie biznesowe i kulinarne skierowane do branży spożywczej i gastronomicznej oraz tysięcy pasjonatów gotowania i dobrego jedzenia.

Podczas wydarzenia nie zabraknie rozmów na temat rynku pracy. W trakcie debaty "Rynek pracy w gastronomii" eksperci będą rozmawiać o płacy minimalnej i jej wpływie na rentowność sektora HoReCa. Również niedopasowany model edukacji personelu do oczekiwań pracodawców będzie przedmiotem dyskusji.

Poruszona zostanie też kwestia deficytu pracowniczego. Pracodawcy z branży coraz wyraźniej alarmują, że brakuje im rąk do pracy. Braki kadrowe starają się wypełnić osobami z zagranicy. Więcej na temat czytaj tutaj.

W debacie wezmą udział: Adrian Feliks, szef kuchni, właściciel Spoon Adrian Feliks, Bolo Kruszewski, współtwórca Vigo App, Jerzy Weindich, współwłaściciel firmy Weindich oraz Rafał Kerger, redaktor naczelny portalu PulsHR.pl



Z kolei podczas debaty „Zarządzanie w biznesie restauracyjnym” eksperci podzielą się wiedzą na temat tego, jak efektywnie zarządzać punktem gastronomicznym i ograniczać koszty. Dowiemy się także sporo na temat promocji i marketingu w branży. Specjaliści będą także rozmawiać o stanowisku sommellier (ekspert od win), które może być atutem lokalu.

W debacie weźmie udział mi.in. Malka Kafka, założyciel Tel Aviv Food & Wine, Joanna Ochniak, przewodnicząca komitetu kobiet w Światowym Stowarzyszeniu Szefów Kuchni (Women in WACS) oraz Paweł Oszczyk, szef kuchni La Rotisserie w Warszawie.

Więcej informacji o wydarzeniu znajdziecie tutaj.

Podobał się artykuł? Podziel się!
  • 10.

    JUBILEUSZOWA EDYCJA 14-16 maja 2018, Katowice • Spodek i MCK • Metropolia GZM

Pobierz aplikację EEC

REKLAMA

Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij aby dodać komentarz.

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.