Drzewo w recepcji, budki telefoniczne i sofa pod jabłonią, czyli nowe biuro Vivus

W kompleksie biurowym Business Garden w Warszawie powstała nowa siedziba firmy Vivus. Projekt biura to dialog między znanym kompleksem biurowym, a identyfikacją wizualną marki. Jak informuje serwis propertydesign.pl za projekt wnętrz odpowiada pracownia Bit Creative Barnaby Grzeleckiego.

REKLAMA


Puls HR Puls HR

Drzewo w recepcji, budki telefoniczne i sofa pod jabłonią, czyli nowe biuro Vivus

W swojej poprzedniej lokalizacji biuro Vivus było rozłożone na kilku piętrach. - Naszym zadaniem było przygotowanie układu funkcjonalnego, który będzie się mieścił na jednej kondygnacji, przy jednoczesnym zachowaniu komfortu pracy. Dlatego tak ważne dla nas było odpowiednie rozlokowanie poszczególnych działów i przypisanie do nich pomieszczeń wspierających. Są to mniejsze sale, służące do pracy w ciszy lub spotkań mniej formalnych. Wszystko to tworzy elastyczne środowisko pracy, gdzie pracownicy mają możliwość wybierania poszczególnych przestrzeni do wykonywania zadań - mówi Barnaba Grzelecki, właściciel, główny projektant Bit Creative.

Fot. Bit Creative Fot. Bit Creative

Projekt biura to dialog między kompleksem Business Garden, a identyfikacją wizualną marki Vivus. Główną inspiracją dla wystroju wnętrza był brand firmy i jabłoń. Na sufitach, ścianach i posadzkach przewija się motyw zieleni, drewna i bieli. 

W strefie wejścia architekci zaprojektowali sufit, który kształtem i kolorystyką nawiązuje do logo. Ten sam kształt zachowano na pozostałych elementach ścian i mebla recepcyjnego. Dla gości przewidziana została przytulna kanapa umieszczona pod jabłonią.

Fot. Bit Creative Fot. Bit Creative

Dalsza cześć biura podzielona jest względem potrzeb pracowników. Do dyspozycji mają zatem cztery kuchnie, sale spotkań i budki telefoniczne. Komunikacja wydzielona jest za pomocą lokersów przypisanych do pracowników.

- Warto zwrócić uwagę na dużą salę konferencyjną, która znajduje się za recepcją. Jej wysokość to dwie kondygnacje. Na ścianie znajduje się detal z drewnem i betonem układany w jodełkę dodatkowo podkreślony oświetleniem. Układ lamp i usłojenie stołu tworzy integralną całość - dodaje Barnaba Grzelecki.

Więcej zdjęc w serwisie propertydesign.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

REKLAMA

Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij aby dodać komentarz.

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.