FoodWell (dawniej Bakalland) rozpoczyna program stażowy w ramach 20. edycji Programu Kariera Polskiej Rady Biznesu. Młodzi ludzie, którzy przejdą proces kwalifikacji, trafią m.in. do działu R&D (Research & Development).

- Średnia wieku naszych pracowników systematycznie się obniża – w ciągu ostatnich 18 miesięcy o blisko rok. Ten trend jest wypadkową naturalnych zmian pokoleniowych, ale również pozycjonowania marek z portfela FoodWell. Dobrze widać to na przykładzie Bakallandu – właśnie odświeżyliśmy wizerunek marki i kierujemy jej ofertę do odmłodzonej grupy odbiorców. Na wielu polach stajemy się atrakcyjni dla młodszego pokolenia, które poszukuje nowoczesności i możliwości zmieniania świata na lepsze. A to jest możliwe dzięki zaangażowaniu w pracę działów technologicznych, głównie tych pracujących nad zamiennikami mięsa i nabiału – mówi Marian Owerko, prezes FoodWella.
Około połowy pracowników FoodWella stanowią stanowią doświadczeni pracownicy w wieku 50+. Z tej grupy wywodzą się mentorzy, którzy wdrażają stażystów. Jak pokreśla opiekująca się programem Edyta Kaczorowska, stażyści będą mieli jednak szanse realizowania własnych pomysłów w praktyce.


KOMENTARZE (0)