W Akademii Leona Koźmińskiego od października rusza nowy kierunek „Zarządzanie w sektorze QSR (quick service restaurants)”, który powstał we współpracy z McDonald’s Polska.

- Zarządzanie w sektorze QSR (quick service restaurants) to studia licencjackie, niestacjonarne, realizowane w systemie dualnym, który polega na łączeniu nauki z praktyką w firmie McDonald’s Polska.
- Szansę na zdobycie dyplomu otrzyma 100 pracowników spółki.
- Kształcenie studentów w całości sfinansuje pracodawca.
Rektor Akademii Leona Koźmińskiego Witold T. Bielecki i dyrektor generalny McDonald’s Polska Adam Pieńkowski, podpisali umowę o uruchomieniu wspólnego kierunku studiów licencjackich dla pracowników restauracji McDonald’s.
Zarządzanie w sektorze QSR to studia licencjackie, niestacjonarne, realizowane w systemie dualnym, który polega na łączeniu nauki z praktyką w firmie. Z 1100 godzin zajęć połowa przypada na warsztaty i praktyki w firmie McDonald’s, a połowa na zajęcia i wykłady na uczelni.
Studentami tego kierunku mogą zostać pracownicy McDonald’s z całej Polski z minimum 3-miesięcznym doświadczeniem w pracy, wykształceniem średnim, bez wykształcenia wyższego, wyłonieni w ramach wewnętrznej rekrutacji.
Kształcenie studentów w całości sfinansuje ich pracodawca – firma McDonald’s Polska w ramach globalnego programu edukacyjnego „Archways to Opportunity”. Szansę na zdobycie dyplomu Akademii Leona Koźmińskiego otrzyma 100 pracowników.
- Nie każdy może sobie pozwolić na studia, z różnych powodów, często finansowych, dlatego chcemy wesprzeć pracowników w zdobyciu wyższego wykształcenia. Wiemy też, jak ważni dla całej organizacji są skuteczni liderzy i chcemy pomóc pracownikom w uzyskaniu kompetencji przywódczych. W McDonald’s Polska dajemy wszystkim taką samą szansę na awans i nie są to puste obietnice, ponieważ 98 proc. menedżerów restauracji zaczynało od podstawowego stanowiska - podkreśla Renata Prys, dyrektor działu people w McDonald’s Polska.


KOMENTARZE (0)