Paweenapasson Chottpavasurat nową szefową kuchni w sopockim Sheratonie

Paweenapasson Chottpavasurat objęła stanowisko szefowej kuchni w restauracji InAzia w Sheraton Sopot Hotel, Conference Center &Spa.

REKLAMA


Puls HR Puls HR

Paweenapasson Chottpavasurat nową szefową kuchni w sopockim Sheratonie

PODZIEL SIĘ


Autor: PropertyNews.pl

Property News

25 sie 2014 12:06


- Do obowiązków Paweenapasson będzie należało kreowanie nowych dań w restauracji InAzia oraz tworzenie prawdziwej kulinarnej podróży po krajach Azji. Paweenapasson za cel postawiła sobie promocję kuchni orientalnej w Trójmieście -czytamy w komunikacie.

Paweenapasson posiada 26 letnie doświadczenie w branży gastronomicznej. Do Sopotu przyjechała z Malediwów, gdzie pracowała jako Thai Chef.

Z siecią Starwood Hotels & Resorts związana jest od 2002 roku pracując w hotelach takich jak: Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa, gdzie zarządzała Restauracją Baan Thai, Le Royal Meridien Baan Taling Ngam czy Iyara Beach Hotel & Plaza w Tajlandii oraz Sheraton Krabi Beach Resort, Tajlandia.

Specjalnością Paweenapasson jest kuchnia tajska. Jednym z jej ulubionych dań jest zielone curry z kurczakiem lub wołowiną.

Paweenapasson jest również ekspertem w dziedzinie dekoracji i carvingu owoców oraz warzyw. Poza pracą uwielbia podróże, sporty oraz wędkowanie.

Restauracja InAzia mieści się w Sheraton Sopot Hotel ,Conference Center &Spa, w zabytkowej Rotundzie. InAzia serwuje specjały z pięciu azjatyckich krajów- Chin, Japonii, Tajlandii, Wietnamu oraz Indii.

Podobał się artykuł? Podziel się!

Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij aby dodać komentarz.

REKLAMA