Łukasz Rakowski nowym szefem kuchni w Best Western Hotel Cristal

Łukasz Rakowski awansował na stanowisko szefa kuchni w Restaurant & Bar Cristal w Best Western Hotel Cristal.
REKLAMA
Puls HR Puls HR

Łukasz Rakowski nowym szefem kuchni w Best Western Hotel Cristal

PODZIEL SIĘ


Autor: PropertyNews.pl

Property News

15 lip 2015 7:48


Łukasz Rakowski jest związany z Best Western Hotel Cristal od ponad 5 lat. Stanowisko szefa kuchni w Restaurant & Bar Cristal objął w czerwcu br.

Restauracja hotelu Best Western Hotel Cristal zdobyła główną nagrodę Grand Prix Fanów Nocy Restauracji 2015 w Białymstoku. Wygraną zapewniło danie przygotowane właśnie przez nowego szefa kuchni Restaurant & Bar Cristal - Łukasza Rakowskiego - który doświadczenie zdobywał m.in. pod okiem Karola Okrasy oraz Wojciecha Modesta Amaro.

W 2012 r. został nominowany w ogólnopolskim plebiscycie „Kucharz-Odkrycie Roku”. W swojej kuchni łączy przede wszystkim produkty tradycyjne i lokalne.

Awansowanie Łukasza Rakowskiego na szefa kuchni to kolejny krok w kierunku umacniania pozycji najlepszej restauracji w Białymstoku, jaką od wielu lat zajmuje Restaurant & Bar Cristal. - Jestem przekonany, że coraz więcej gości będzie doceniać jego niezwykłą umiejętność łączenia produktów i smaków. Zdobywając dla naszej restauracji tytuł „Grand Prix Fanów Nocy Restauracji 2015” Łukasz udowodnił, że serwowane przez niego dania trafiają w gusta najbardziej wymagających klientów – powiedział Sebastian Pruchniak, dyrektor Best Western Hotel Cristal.

Czwarta edycja Nocy Restauracji odbyła się 29 maja br. w trzech miastach – Białymstoku, Gdańsku i Poznaniu. W sumie w wydarzeniu wzięło udział ok. 50 lokali, które na tę okazję przygotowały specjalne „Nocne Menu”.

Podobał się artykuł? Podziel się!

Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij aby dodać komentarz.

REKLAMA