DoubleTree by Hilton Warsaw: Zbigniew Łęgowski nowym szefem kuchni

Zbigniew Łęgowski został nowym szefem kuchni w hotelu DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw. Na stanowisku zastąpił Andrzeja Bryka, który objął kuchnię w otwieranym niedługo rosyjskim DoubleTree by Hilton Tyumen.
REKLAMA


Puls HR Puls HR

DoubleTree by Hilton Warsaw: Zbigniew Łęgowski nowym szefem kuchni

PODZIEL SIĘ


Autor: PropertyNews.pl

Property News

4 kwi 2016 13:26


Zbigniew Łęgowski to wielokrotnie nagradzany kucharz z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem. Pracował m.in. jako szef kuchni w Restauracji Tiffany’s w Warszawie, w Hotelu Luxor w Lublinie, gdzie uczestniczył w otwarciu obiektu, czy w pięciogwiazdkowym Hotelu Marina Golf Club w Olsztynie. Z DoubleTree by Hilton Warsaw związany jest od momentu otwarcia w 2014 roku, pełniąc stanowisko zastępcy Szefa Kuchni Andrzeja Bryka. Z dniem 1 kwietnia sam zajął stanowisko Executive Chefa, sprawując pieczę na całą gastronomią w hotelu, od oferty outletów gastronomicznych, w tym Restauracji Garden, po obsługę bankietów i konferencji.

Zbigniew Łęgowski może pochwalić się licznymi nagrodami. W 2012 roku zajmował I miejsce w „Kulinarnym Pucharze Polski” i „VII Mistrzostwach w Podawaniu Baraniny”. Wcześniej wygrywał też w „Mistrzostwach Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia” oraz zajmował miejsca na podium podczas „Kulinarnego Pucharu Łotwy” w Rydze i „Baltic Culinary Star Cup” w Petersburgu. Często występuje też jako sędzia w konkursach kulinarnych.

DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw oferuje 359 pokoi i aż 5 tys. mkw. powierzchni eventowej, dającej szerokie możliwości aranżacyjne.

Podobał się artykuł? Podziel się!

Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij aby dodać komentarz.

REKLAMA