Magda Gessler: Właściciel restauracji może być kucharzem, ale nie musi

Jedne restauracje są pełne, inne świecą pustkami. Jak sprawić, aby gastronomiczny biznes się kręcił. Zdaniem Magdy Gessler, polskiej restauratorki kluczem do sukcesu jest - właściciel.
REKLAMA


Puls HR Puls HR

Magda Gessler: Właściciel restauracji może być kucharzem, ale nie musi

PODZIEL SIĘ


Autor: jm

21 sie 2015 10:51


- Dobra restauracja to przede wszystkim dobra energia, fantastyczny właściciel, osoba, która przyciąga innych ludzi do siebie. Czasami właściciel może też być kucharzem, ale nie musi - mówi newsrm.tv Magdalena Gessler.

Czytaj też naszą rozmowę z Magdą Gessler: Trzeba umieć częstować innych prawdą

Poczucie smaku

Ważna jest też wiedza. Właściciel nawet nie będąc kucharzem powinien znać się na kuchni. – Osoba, która prowadzi restaurację musi być bywalcem innych restauracji albo mieć mamę lub kogoś z rodziny, kto nauczył go dobrego smaku. Wnętrze może być żadne byle by było miło i każdy chciał się tam „przytulić” – dodaje Magda Gessler.

Wnętrze

Można dekorować wnętrza restauracji na bogato czy np. bardziej loftowo. Najważniejszą rzeczą jest, aby wszystko było spójne. Żeby kuchnia pasowała do danego wnętrza oraz trzeba pilnować, aby karta nie była za duża. Przede wszystkim sercem restauracji są jej dania. Dobra kuchnia to podstawa i dlatego warto postawić na świeżość i dobre produkty.

Podobał się artykuł? Podziel się!

Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij aby dodać komentarz.

REKLAMA