Techniczna strona piwa. Rekrutacja do Kompanii Piwowarskiej trwa

Tylko do końca kwietnia trwa rekrutacja do Manufacturing Trainee Program, w ramach którego można odbyć półtoraroczny płatny staż w browarach Kompanii Piwowarskiej.
REKLAMA
Puls HR Puls HR

Techniczna strona piwa. Rekrutacja do Kompanii Piwowarskiej trwa

PODZIEL SIĘ


Autor: ang

22 kwi 2013 15:52


MTP to propozycja dla studentów uczelni technicznych, którzy chcieliby rozpocząć karierę u lidera branży piwowarskiej i największej firmy spożywczej w Polsce. Miejsca dla stażystów czekają w Tychach, Poznaniu i Białymstoku.

Manufacturing Trainee Program to program stażowy skierowany do studentów ostatniego roku lub absolwentów uczelni technicznych. Preferowane są kierunki techniczne (mechanika i budowa maszyn, automatyka i robotyka i pokrewne) oraz technologiczne (biotechnologia, technologia żywności, inżynieria chemiczna i pokrewne). Młodzi ludzie mogą zgłosić się na staż w jednym z obszarów produkcyjnych firmy. Kompania Piwowarska przygotowała dla nich stanowiska w działach produkcji, rozlewu i techniki.

KP poszukuje osób z biegłą znajomością języka angielskiego, mobilnych, szukających możliwości rozwoju i pragnących poszerzać swoją wiedzę i umiejętności. Kandydaci powinni posiadać naturalne zdolności komunikacyjne i przywódcze, przejawiać inicjatywę i lubić wyzwania. Proces rekrutacji składa się z kilku etapów: rejestracji on-line, weryfikacji przesłanych aplikacji, Assessment Centre, sprawdzenia znajomości języka angielskiego oraz rozmowy kwalifikacyjnej z pracodawcą. Młodzi ludzie rozpoczną staż w Kompanii Piwowarskiej we wrześniu br., obowiązywać ich będzie umowa o pracę.

Staż trwa 18 miesięcy i obejmuje kilka etapów: od ogólnego zapoznania ze wszystkimi działami w browarze, po realizację samodzielnych projektów i ich ewaluację. Indywidualny Plan Rozwoju przygotowany dla każdego stażysty umożliwi mu poznanie pełnego zakresu działania części operacyjnej organizacji oraz wymianę wiedzy w ramach projektów w Grupie SABMiller w Europie. Chętni do rozpoczęcia kariery u lidera branży powinni się pospieszyć - zgłoszenia można przesyłać do 30 kwietnia.

Startujący jesienią Manufacturing Trainee Program to już druga edycja projektu. Aktualnie w browarach KP w Tychach, Poznaniu i Białymstoku zdobywa doświadczenia czterech absolwentów uczelni technicznych, którzy rozpoczęli staż w czerwcu 2012 r.

Adam Kowalik, absolwent kierunku Zarządzanie i Inżynieria Produkcji na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu, pracuje w Dziale Techniki w Browarze w Tychach, zaś Adrian Tomaszewski - inżynier-informatyk z Politechniki Białostockiej - w Dziale Rozlewu w Browarze w Białymstoku. Natomiast w Poznaniu znalazło zatrudnienie dwóch absolwentów Politechniki Poznańskiej: Szymon Mrozik w Dziale Rozlewu oraz Dominik Malkowski w Dziale Produkcji.

Młodzi ludzie mają za sobą dopiero część stażu w strukturach KP, ale już teraz dostrzegają korzyści płynące z programu.

- Zdecydowanie jest to wszechstronna wiedza - opowiada Adrian Tomaszewski o zdobywanym doświadczeniu. - Dotyczy nie tylko produkcji piwa, ale również wielu innych umiejętności (np. liderstwo, rozwiązywanie problemów), które można wykorzystywać nie tylko w życiu zawodowym. Dodatkowo bardzo cennym aspektem jest doskonalenie nabytych umiejętności w praktyce.

Dzięki Manufacturing Trainee Program studenci i absolwenci mają szansę stać się częścią lidera branży piwowarskiej w Polsce.

Podobał się artykuł? Podziel się!

Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij aby dodać komentarz.

REKLAMA