Wybrano najlepszą żywność w Polsce

Grupa PTWP, wydawca magazynu Rynek Spożywczy oraz portali portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, a także PulsHR.pl wspólnie z Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji przyznała - już po raz szósty - firmom z branży żywnościowej certyfikaty "Dobry produkt - wybór ekspertów".
REKLAMA
Puls HR Puls HR

Wybrano najlepszą żywność w Polsce

PODZIEL SIĘ


Autor: PortalSpozywczy.pl

www.portalspozywczy.pl

5 lis 2015 10:39


Nagrody, wspólnie z Edytą Kochlewską, redaktor naczelną serwisu dla handlu.pl i zastępczynią redaktora naczelnego „Rynku Spożywczego", Łukaszem Stępniakiem, redaktorem naczelnym „Rynku Spożywczego" i serwisu portalspozywczy.pl oraz Rafałem Sikorą, menadżerem segmentu, wręczyła Renata Juszkiewicz, prezes zarządu Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji i dyrektor przedstawicielstwa Metro Group w Polsce. Galę poprowadziła prezenterka telewizyjna Urszula Chincz.

Oprócz wyżej wymienionych osób, w skład jury, które wyłoniło nagrodzone produkty i firmy, wchodzą także: Henryk Cichecki, członek zarządu Polskiego Radia, Andrzej Faliński, dyrektor Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji, Urszula Kłosiewicz-Górecka z Instytutu Badań Rynku, Konsumpcji i Koniunktur, Maciej Siejewicz, marketing and communication manager GfK, Andrzej Wojciechowicz, szef firmy doradczej FMCG Business Consulting, Bożena Lublińska-Kasprzak, prezes Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości.

Najlepsza polska żywność

Celem przyznania Certyfikatów Dobry Produkt jest promocja doskonałej polskiej żywności i popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą.

Certyfikaty zostały wręczone w czterech kategoriach: produkt tradycyjny i regionalny, produkt innowacyjny, nowy produkt, produkt wysokiej jakości.

Certyfikat w kategorii "Produkt tradycyjny i regionalny" otrzymała Palcówka surowo dojrzewająca firmy ZMB Dystrybucja. Nagrodę odebrał Zdzisław Kunicki, prezes spółki.

Drugim nagradzanym produktem w tej kategorii jest falafel firmy Falafel Usama Hadidah, Nidal Tahtah. Certyfikat odebrał Nidal Tahtah.

Certyfikat w kategorii Produkt tradycyjny i regionalny otrzymał także Porter Warmiński Browaru Kormoran, a odebrał go członek zarządu spółki - Andrzej Olkowski.

Innowacyjne produkty

Drugą kategorią, w której zostały przyznane Certyfikaty Dobry Produkt jest "Produkt innowacyjny". Najpierw certyfikat otrzymała Makrela dzwonka w oleju Jedyna Taka firmy Seko.

Kolejna nagroda w tej kategorii trafiła w ręce producenta Konfitury carska Figa z makiem - firmy Eterno. Współwłaścicielka Barbara Stelmach odebrała wyróżnienie.

Cały artykuł znajdziesz tutaj.

Podobał się artykuł? Podziel się!

Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij aby dodać komentarz.

REKLAMA