Lunch w pracy nie jest czasem straconym dla firmy, a wręcz przeciwnie

Według danych Światowej Organizacji Zdrowia właściwe odżywianie może zwiększyć wydajność pracowników aż o 20 proc. W trudniejszych warunkach ekonomicznych właśnie od ich efektywności zależy sukces przedsiębiorstwa. Tym samym to idealny czas na inwestycję w zdrowie i dobre samopoczucie zatrudnionych - pisze "Rzeczpospolita".
REKLAMA
Puls HR Puls HR

Lunch w pracy nie jest czasem straconym dla firmy, a wręcz przeciwnie

PODZIEL SIĘ


Autor: przegląd prasy/Rzeczpospolita

26 kwi 2013 10:34


Z analiz Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) wynika, (...), że inwestowanie w dobre samopoczucie i zdrowie personelu przynosi korzyści zarówno w zakresie podniesienia wydajności pracy, jak i redukcji kosztów ochrony zdrowia - informuje dziennik.

Pracodawcy coraz częściej dostrzegają, że dzięki lunchowi spożywanemu w połowie dnia, zwiększa się wydajność zespołu podczas kilku kolejnych godzin pracy, a czas, w teorii stracony na przerwę, w praktyce przekłada się na bardziej efektywne wykonywanie obowiązków służbowych - informuje "Rzeczpospolita".

Podobał się artykuł? Podziel się!

Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij aby dodać komentarz.

REKLAMA