Wkrótce rusza Food Show. Nie zabraknie ciekawych dyskusji o rynku pracy

Trzy dni wystaw, prezentacji produktów żywnościowych, degustacji, pokazów gotowania, warsztatów kulinarnych, debat i dyskusji branży spożywczej i gastronomicznej (także na temat rynku pracy), osobistych spotkań mistrzów kuchni, biznesu spożywczego i branży HoReCa. Oto co czeka nas w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach podczas Food Show.
REKLAMA
Puls HR Puls HR

Wkrótce rusza Food Show. Nie zabraknie ciekawych dyskusji o rynku pracy

PODZIEL SIĘ


Autor: jk

13 mar 2017 10:09


16-18 marca 2017 roku w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach odbędzie się Food Show - unikalne wydarzenie biznesowe i kulinarne skierowane do branży spożywczej i gastronomicznej oraz tysięcy pasjonatów gotowania i dobrego jedzenia.

Podczas wydarzenia nie zabraknie rozmów na temat rynku pracy. W trakcie debaty "Rynek pracy w gastronomii" eksperci będą rozmawiać o płacy minimalnej i jej wpływie na rentowność sektora HoReCa. Również niedopasowany model edukacji personelu do oczekiwań pracodawców będzie przedmiotem dyskusji.

Poruszona zostanie też kwestia deficytu pracowniczego. Pracodawcy z branży coraz wyraźniej alarmują, że brakuje im rąk do pracy. Braki kadrowe starają się wypełnić osobami z zagranicy. Więcej na temat czytaj tutaj.

W debacie wezmą udział: Adrian Feliks, szef kuchni, właściciel Spoon Adrian Feliks, Bolo Kruszewski, współtwórca Vigo App, Jerzy Weindich, współwłaściciel firmy Weindich oraz Rafał Kerger, redaktor naczelny portalu PulsHR.pl



Z kolei podczas debaty „Zarządzanie w biznesie restauracyjnym” eksperci podzielą się wiedzą na temat tego, jak efektywnie zarządzać punktem gastronomicznym i ograniczać koszty. Dowiemy się także sporo na temat promocji i marketingu w branży. Specjaliści będą także rozmawiać o stanowisku sommellier (ekspert od win), które może być atutem lokalu.

W debacie weźmie udział mi.in. Malka Kafka, założyciel Tel Aviv Food & Wine, Joanna Ochniak, przewodnicząca komitetu kobiet w Światowym Stowarzyszeniu Szefów Kuchni (Women in WACS) oraz Paweł Oszczyk, szef kuchni La Rotisserie w Warszawie.

Więcej informacji o wydarzeniu znajdziecie tutaj.

Podobał się artykuł? Podziel się!

Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij aby dodać komentarz.

REKLAMA