PIH nauczy właścicieli małych sklepów jak prowadzić placówki convenience

Polska Izba Handlu organizuje szkolenie adresowane do właścicieli i kierowników sklepów "Sklep convenience – przyszłość dla małych i średnich placówek handlowych".
REKLAMA


Puls HR Puls HR

PIH nauczy właścicieli małych sklepów jak prowadzić placówki convenience

PODZIEL SIĘ


Autor: dlahandlu.pl

dlahandlu.pl

15 lis 2013 10:31


Celem szkolenia jest poznanie motywacji do podejmowania przez konsumentów decyzji o zakupie w sklepie typu convenience oraz przygotowanie do samodzielnego projektowania layout'u sklepu, ułożenia kategorii produktów i wystawienia produktów w obrębie kategorii.

- Ekspansja sieci dyskontowych na rynkach całej Europy doprowadziła do wypracowania przez czołowe sieci zachodnio - europejskie modelu sklepu convenience. Pod tym pojęciem mieszczą się wszelkie sposoby wpływania na zachowania konsumentów. Począwszy od wizualizacji zewnętrznej, w celu zachęcenia klienta do odwiedzenia placówki, poprzez wystrój i wyposażenie wnętrza sklepu, aby stworzyć przyjemną atmosferę dla prowadzenia długich zakupów. Kończąc na doborze i optymalizacji asortymentu oraz ustawieniu towarów na półce sklepowej, aby w oczach kupujących podnieść rzeczywistą wartość usługi - w ten sposób organizacja przedstawia tematykę spotkania.

Najbliższe szkolenie odbędzie się w dniach 21-22 listopada w hotelu Austeria w Ciechocinku.

Podobał się artykuł? Podziel się!

Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij aby dodać komentarz.

REKLAMA