Zawód od podszewki: Kinga Paruzel opowie o pracy w gastronomii

Gwiazdy show biznesu zaczęły pobudzać pasje w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu. W ramach programu "Zawód od podszewki" z uczniami bytomskiej szkoły spotka się Kinga Paruzel - finalistka pierwszej polskiej edycji kulinarnego show MasterChef.
REKLAMA
Puls HR Puls HR

Zawód od podszewki: Kinga Paruzel opowie o pracy w gastronomii

PODZIEL SIĘ


Autor: AT

17 cze 2015 13:59


- Dzięki takim spotkaniom młodzież ma możliwość spojrzenia na swój przyszły zawód oczami osoby, która odniosła sukces i czerpie ze swojej pracy satysfakcję. Nasi goście opowiadają o swoich pierwszych, często niełatwych, krokach w zawodzie, a także o możliwościach związanych z poszczególnymi profesjami – mówi Rafał Kapica, nauczyciel ZSGH, który wraz z Agnieszką Strobą koordynuje projekt.

Przypomnijmy, że gościem pierwszego spotkania, które odbyło się w tym miesiącu w ZSGH był Krzysztof Drabik – trzykrotny Mistrz Polski, Mistrz Europy, Chin i Dalekiego Wschodu oraz Wicemistrz Pucharu Świata w sztuce flair (widowiskowa sztuka barmańska).

Mamy nadzieję, że spotkania z profesjonalistami z dziedziny gastronomii, hotelarstwa, turystyki i nie tylko, będą dla młodych cenną lekcją motywacji oraz, że obudzą w nich pewność, że przyszłość i sukces jest w ich rękach – mówi Rafał Kapica.

Spotkanie odbędzie się 18 czerwca w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Żeromskiego 26 - o godz. 10.30.

Patronat nad projektem objęła fundacja VCC, z którą od nowego roku szkolnego bytomska szkoła zacieśni współpracę. W ramach porozumienia dla uczniów będą organizowane różnego rodzaju szkolenia zawodowe, które podniosą ich atrakcyjność na rynku pracy.

Podobał się artykuł? Podziel się!

Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij aby dodać komentarz.

REKLAMA