Makro szkoli pracowników stoisk ze świeżą żywnością

Makro Cash&Carry otworzyło Akademię Świeżej Żywności, czyli centrum szkoleniowe skierowane do pracowników stoisk świeżej żywności.
REKLAMA
Puls HR Puls HR

Makro szkoli pracowników stoisk ze świeżą żywnością

PODZIEL SIĘ


Autor: dlahandlu.pl

dlahandlu.pl

2 paź 2014 16:21


Projekt obejmie cykl szkoleń, wymianę doświadczeń oraz dzielenie się dobrymi praktykami. Weźmie w nim udział blisko 600 osób w ciągu najbliższych dwóch lat.

Czytaj też: Menedżerów kształtują wyzwania w pracy, a nie szkolenia

Celem Akademii jest rozwój menedżerów działów świeżej żywności Makro i ich zespołów poprzez dostarczenie im kompleksowej wiedzy teoretycznej oraz możliwości sprawdzenia jej w praktyce. Pozwoli to m.in. wpłynąć na konkurencyjność Makro na rynku dystrybutorów ultra świeżej i świeżej żywności.

Czytaj też: Za dziesięć lat szkolenia będą wyglądały zupełnie inaczej, ale najpierw konsolidacja rynku

Akademia mieści się w hali w Łodzi, dzięki bliskości powierzchni sprzedaży największy nacisk szkoleń może być położony na ich aspekt praktyczny, co jest jednym z głównych założeń projektu. Szeroki zakres szkoleń obejmuje wiedzę asortymentową, jakość i bezpieczeństwo żywności, zarządzanie zespołem, jak też doskonalenie umiejętności operacyjnych oraz zajęcia z proaktywnej sprzedaży.

- Akademia Świeżej Żywności to centrum kompetencyjne, którego program szkoleniowy układany jest na pół roku z góry, dzięki czemu pracownicy odpowiednio wcześniej mogą wybrać interesujące ich opcje rozwoju. Jesteśmy pewni, że wymierne korzyści z Akademii dostrzegą zarówno nasi pracownicy jak i klienci, którym zaoferujemy jeszcze lepszą obsługę - mówi Dominik Branny, dyrektor pionu HR w firmie Makro.

Podobał się artykuł? Podziel się!

Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij aby dodać komentarz.

REKLAMA